Marta Pejoska

by

Marta Pejoska është një arkitekte/dizajnere stolish, që jeton dhe punon në Ohër. Ajo është e përkushtuar profesionalisht në projektimin dhe bërjen e stolive të argjendit. Teknika kryesore në të cilën ai punon është teknika e filigranit. Filigrani si pjesë e trashëgimisë kulturore të Maqedonisë është ajo që për të e bën atë edhe më të …

Read more

Susan Dimitrieska

by

Susan Dimitrieska u lind në Australi, por punon dhe jeton në Ohër dhe është pronare e studios Susan Sju në qendër të Ohrit. Ajo punon si artiste e pavarur, përpunuese e bizhuterisë nga argjili polimer. Veprat e saj janë unike dhe të njohshme për dizajnin dhe cilësinë e tyre të mrekullueshme. Studio Susan Sju është …

Read more