SALLA E LOJËRAVE

by

Mbretëria e fëmijëve, me shumë aventura, ëndërrime dhe fantazi. Në një vend, të gjitha ato u kthyen në kënde moderne dhe urbane. Këto janë sallat e lojërave. Kjo është aventura që duhet pranuar, në mënyrë që më mirë të përjetoni çdo ëndërr, çdo fantazi, sepse këtu ka shumë përmbajtje unike, shumë kënde të pazbuluara, shumë …

Read more

FILIGRANI

by

Dantella argjendi, bizhuteri jashtë kohës, frymëzim i përjetshëm, e kaluara, e tashmja. Nga kohërat e lashta e deri në ditët e sotme, kryeveprat e mjeshtërve e kanë krijuar bizhuterinë e filigranit me një pasuri mbresëlënëse të formave, simboleve dhe shkëlqimit. Filigrani është njëra nga format më të vjetra dhe më të bukura të artit të …

Read more

PUNIMET E DORËS

by

Një traditë të harruar, femra me aftësi arrin ta ruajë, ringjallë dhe kultivojë dhe t’i end aftësitë e harruara tradicionale edhe sot në një mënyrë të re, kreative, moderne, si një kryevepër kreative në kombinimin e ngjyrave, zgjedhjen e ngjyrës së tyre, pëlhurave, qëndisjeve. Femrat që i bëjnë këto punime unike, duke e kombinuar tradicionalen …

Read more