Valmira Beqiri dhe Fesnike Demiri

by

Valmira Beqiri dhe Fesnike Demiri janë motra nga Gostivari që kanë 10 vjet që merren me punë artizanale dhe mbajnë me sukses një dyqan në qendër të Gostivarit. Familja e tyre, tradicionalisht, ka bërë veshje tradicionale të dasmave për shumë vite. Si pjesë e biznesit familjar, Valmira dhe Fesnikeja e kanë zgjeruar asortimentin që ua …

Read more

Salije Demiri

by

Salije Demiri është një femër zejtare nga Tetova që dashurinë dhe frymëzimin e saj për biznesin e vet e ka nga familja e saj. Salije Demiri merret me artizanat dhe qëndisje të kaftanëve, fustaneve, këmishave, shallvareve, mbulesave të dasmave dhe llojeve të ndryshme të rrobave për festimet tradicionale. Ajo e mësoi teknikën e qëndisjes së …

Read more

Bellka Mustafa

by

Bellka Mustafa është pronare e një butiku në Tetovë për veshjen tradicionale shqiptare të nusërisë. Ajo ka 20 vjet përvojë në qepjen dhe qëndisjen e veshjeve kombëtare shqiptare, të cilën e mësoi nga nëna dhe gjyshja e saj. Bellka Mustafa bën dubletë, kaftanë, dimi, fustane (festive dhe martesore) të punuar me dorë me fije ari …

Read more