Pavlina Shikalieska

by

Pavlina Shikalieska është artiste dhe përpunuese e suksesshme e filigraneve. U lind në Ohër dhe që në moshë të re filloi të bënte filigrane me një fije argjendi së bashku me nënën e saj. Më vonë, dashuria e saj për këtë teknikë u përsos dhe filloi të bënte filigrane me një tel të hollë argjendi. …

Read more

Marijana Pipileva

by

Marijana Pipileva është një vajzë e re dhe kreative nga Ohri, e cila ka 5 vjet që punon filigrane. Ajo bën bizhuteri unike dhe të personalizuar sipas dëshirave të klientëve të saj. Sipas Marijanës, filigrani nuk është vetëm një mënyrë për të bërë bizhuteri, por është njëra nga teknikat më delikate të bërjes së bizhuterive, …

Read more

UKOESKA ELENA

by

Njëherë Ajnshtajni tha: “Fantazia është më e rëndësishme sesa dituria, dituria është e kufizuar për sa kohë që fantazia e mbulon tërë botën.”   Me fantazinë dhe kreativitetin e saj, Elena i krijon veprat nga filigrani që mahnitin.   Këtu mund të gjeni vathë të bëra në filigran me rubin maqedonas, karficë zbukurimi me rubin …

Read more