Јасмина Јанева

by

Од секогаш сум имала афинитети кон уметноста , но во последниве 9 месеци најверојатно како резултат на пандемијата почнав понтензивно да се занимавам со сликање на камења со акрилни бои. Успеав на каменот да му дадам топлина која најверојатно извира од смиреноста која ја пронаоѓам при сликањето. Како голем вљубеник во природа идеите ги извлекувам …

Read more

Елена Цветанова

by

Јас сум Елена и опсесивно сум вљубена во моите изработки. Ќе звучи премногу романтично и драматично но, тврдам со целото мое срце дека секоја моја изработка е направена на фреквенција на радост. Пропратена со музика и детска љубопитност во главата за она што на крај ќе излезе како финален производ. Можеби затоа што ни една …

Read more

Лидија Колега

by

Лидија Колега Коњарец е креативец, артисан, која слика на стакло, порцелан, текстил и свила. Лидија работи техника на декупаж на разни предмети од дрво, стакло, порцелан и картон. Низ својот уметнички развој, таа има експериментирано и со изработка на накит. Нејзиното креативно име е Farfalla или пеперутка. Лидија нејзиниот уметнички дух го пресликува на чаши …

Read more

Весна Апостолоска

by

Весна Апостолоска е жена сопственичка на трговското претпријатие “Мали нешта” преку чии производи ја преточува својата фантазија и ја дарува во детскиот свет. Инспирирајќи се од детската игра, уникатност и фантазија со своите надарени раце креира најразлични “мали нешта” кои ги разубавуваат детскиот свет. Секоја детска желба или идеја, Весна може да ја направи реалност. …

Read more

Ферузан Имери

by

Ферузан е скромна и љубопитна. Мила, насмеана и љубезна.     Создава украси и украсни предмети и подароци за традиционални албански свадби.     Таа  со својата креативната енергија,  рачно изработува марамчиња за играње на свадба , украсна рачно изработена крпи за веридба , бидермаери, украсни кутии. Во изработката  користи жоржет, монистра , украсни декорации.     Дел од  украсните прозводите се наменети за веридба кои  придонесуваат за пораскошен изглед …

Read more

Фатмире Реџепи

by

После долгогодишно работно искуство Фатмире решава  да  креира нова сопствената  приказна отварајки свој дукан. Нејзината лична желба за   развој и   напредок  ја поттикнуваат да создава  свои дела.    Таа изработува декорации на кутии, предмети за свадба , за кана, изработува бидермаер од вештачки цвеќиња, украсува чаши за свадба со цвеќе и со пердуви. Изработува подароци за сунет, марамчиња за невестата …

Read more