Билјана Велјанова

by

Билјана Велјанова, 44 години, уметник по професија( применето сликарство). Успешно се занимава со козметологија од 2000 година. Мотивирана сум од урбаната потреба за убав изглед на секоја жена. Денес, убавината е културен феномен. Природната убавина мора да се негува, за да трае, нема втора шанса за првиот впечаток. Во мојата професија е важен стилистичкиот пристап. …

Read more

Моника Евтимоска

by

Моника Евтимоска веќе 5та  година  се занимава со производство на природна и органска козметика. Отсекогаш била љубител на природната козметика, а барајќи соодветен крем за својата кожа (кој патем никогаш не го пронашла во понудата на конвенционалната козметика) решила да ја искористи својата креативност и да создаде производ кој се покажал дека одлично делува. Моника своите производи …

Read more

Снежана Стефковска

by

Снежана Стефковска е сопственичка на детскиот фризерски и козметички салон „Мали Ѕвездички“ во Скопје. Таа долги години престојувала во САД и оттаму пренела дел од искуствата за грижа на децата. Како мајка на малолетно дете и трагајќи по разни начини да го усреќи своето дете, таа во САД посетила еден фризерски салон специјализиран за деца …

Read more

Славица Пауноска

by

Славица Пауноска е сопственичка на фризерски салон “Цаци” во село Челопек. Салонот е отворен од 2017 година и за кратко време успева да создаде реноме и препознатливост во селото. Клиенти се жени од разни националности, македонките и албанките, кои посветуваат посебно внимание на својот изглед. Славица: Секоја жена треба на некој начин да е препознатлива …

Read more

Ивона Србиновска

by

Ивона Србиноска е сопственик на козметичкиот салон „Ивона“ од Тетово. Салонот „Ивона“ е современ центар за убавина каде што можете да се релаксирате, разубавите и посветите на здрав начин на живот уживајќи во опуштена атмосфера. Салонот „Ивона“ се наоѓа во близина на старата градинка во Тетово. Тој е современ центар за релаксација, маникир и педикир, …

Read more