Александра Нaстова

by

Александра Нaстова е жена креативец, која работи и твори во Скопје. Таа веќе 4 години изработува накит и аксесоари од монистра и жица. Првата идеја ја добива користејќи школки за изработка на сопствен накит, инспирирана од природата продолжува да нижи изработки и да ја збогатува својата колекција. Нејзината желба за креирање на нови дела се …

Read more

Кристина Мауровска

by

Кристина Мауровска е ракотворец чии почетоците во ракотворството датираат од 2010 година. Започната со една игла и клопче волница кои ги нашла во фиоката на баба и. Преку онлајн туторијали за хеклање и кукличање за почетници започнала сама. Се решила да почне со цел да совладува нови вештини, да открива нешто што не знае дека …

Read more

Ајше Казим

by

Ајше Казим е родена во Охрид и 7 години успешно води дуќан за продажба на накит. Бизнисот кој го води е фамилијарен и е од времето на прадедо и кој како занаетчија изработувал бисери, сувенири, бакарни производи и ред други производи. Ајше ја продолжува фамилијарната традиција со воведување на новитети и следење на модните трендови.  Ајше …

Read more