• Project Gallery

Долгата традиција која опстојувала со години и  денеска ја негува Ванти Ќјоса  

Со своите вештини и способности  рачно плете   миленца  од свилен конец во повеке варијанти. Декоративни  модерни ташни   од свила декорирани со конец и светкави каменчиња 

 

Ташни   со традиционани орнаменти ,чорапи , калчуни и капи. 

 

Плетењето и  хеклањето и помага и ја релаксира.. 

 

Во зима не можеме без капи , шалови и ракавици. А кога децата се во прашање? Тогаш е задолжитено.  

И не заборавајте :Најпосакувани модни додатоци за зимските денови се парчињата изработени од волна.