• Project Gallery

За тие кои сакаат традиционална облека изборот можат да го направат на ова место. 

Топлите калчини се неизбежни за зимските денови. Детските  обувки украсени со монистри најмногу ги радуваат децата.  

 

Љубителите на традиционален накит  можат да го пронајдат своето парче. 

 

Тие што се подготвуваат за веселба  можат да го направат својот избор со  традиционална облека , носии за на свадба, народни носии, кафтани , елеци ,џамадани… 

 

 А ако ја претставувате вашата традиција на некој настан тука ќе најдете народни носии  за вашето  културно уметничко друштво.