• Project Gallery

Старите занаети се нешто со што би требало да се гордееме и да ги одржиме во живот.  

Пулие  Ќосја  оваа работа ја работи со љубов . 

Изработката на декоративните ташни изработени од свила , декорирани со конец и светкави каменчиња и претставуваат  задоволство. 

Посебно е посветена на љубовта кон плетењето  . Волнените чорапи и калчуни  се неизбежни  детали  во текот на зимските денови и  најдобро не грејат. „Стоплете ја душата, но прво стоплете ги нозете„- советува Пулие. .  

Со изборот на шарени зимски чорапи може да  го обоите и зимското сивило.