• Project Gallery

Pavlina Shikalieska është artiste dhe përpunuese e suksesshme e filigraneve. U lind në Ohër dhe që në moshë të re filloi të bënte filigrane me një fije argjendi së bashku me nënën e saj. Më vonë, dashuria e saj për këtë teknikë u përsos dhe filloi të bënte filigrane me një tel të hollë argjendi. Motivet që i bën nga teli i filigranit ndryshojnë nga figurat gjeometrike tek lulet dhe kafshët. Çdo pjesë është unike, e papërsëritshme, rezultat i frymëzimit të menjëhershëm. Pavlina, përmes durimit, aftësisë, saktësisë, origjinalitetit të endur në përpunimin e filigranit të argjendit, i jep një vulë personale secilit përpunim. Kryeveprat e saj të vogla përfshijnë gurë gjysmë të çmuar për të fituar një bukuri shtesë. Frymëzimin e merr nga kultura e pasur maqedonase, por përfshin edhe elemente të kulturës moderne. Aktualisht është pronare dhe e udhëheq studion në qendër të Ohrit.

Pavlina Shikalieska do të vazhdojë të krijojë pa probleme në të ardhmen dhe kështu do të lërë shenjën e saj në artin popullor maqedonas të veprave të bëra me dorë.