• Project Gallery

Kristina Maurovska është një artizanale fillimet e së cilës në artizanat datojnë që nga viti 2010. Filloi me një gjilpërë dhe një top leshi, që gjeti në sirtarin e gjyshes së saj. Ajo filloi vetë përmes mësimeve online për thurje dhe me grep për fillestarët. Ajo vendosi të fillojë në mënyrë që të zotërojë shkathtësi të reja, të zbulojë diçka që nuk e di se posedon, siç janë kreativiteti dhe durimi, dhe gjithashtu për shkak të mundësisë për të fituar përmes diçka që kënaqet duke e bërë.

Artizanalja është një burim i pashtershëm, veçanërisht kur ju keni një histori të pasur, nga e cila mund të nxirren frymëzime të reja. Baza e produkteve të saj është peri ose teli i pasuruar me materiale natyrore dhe cilësore, si gurë gjysmë të çmuar ose rruaza qelqi. Produkti i tij më i njohur është Qosteku – është një zinxhirë i bërë me rruaza dhe pe në teknikën Qostek. Ajo është më e njohur për atë se vetë bën dizajnin e modeleve të saja për qostekët dhe shpesh ato janë elemente me motiveve etnike maqedonase. Si artiste, materiali i saj i preferuar për dekor është qelibari natyral.