• Project Gallery

Ѓулај Кујтила  е горда на својата култура и ја негува традицијата . 

 

Таа изработува традиционална облека за мажи и жени од чоја украсени со срма и светкави циркони , традиционални машки кошули со извезени ракави , традиционални машки елеци и плетени волнени обувки. 

 

Рачно изработува и  миленциња  и сето тоа го прави со посветеност.и нспирацијата од народната култура. 

 

Ако сте љубители на традицијата,  застанете овде  и одберете го вашето омилено парче. 

Уште подобро. Нарачајте го on-line и ние ќе ви го испорачаме на Вашата домашна адреса.