• Project Gallery

Низ  нејзините   плетки   проткаени се приказни од минатото,  иако се плетени  и везени денес , тие носат симболи и мотиви од историјата.. Приказните од предците не потсетуваат од каде доагаме а наше  е да не ги заборавиме . 

 

Фљутура е  мотивирана и инспирирана од претходните генерации., од нејзината мајка, нејзините тетки и баби.. 

Со задоволство изработува декорации за домаќинство. Традиционалните изработки на домот му даваат посебен шарм.. 

 

Миленцата кои и денес служат  како  начин за украсување  и разубавување на домот  а истовремено не потсетуваат на нашите корени.  

 

А за волнените плетки  Флутура вели: Во зима нема подобро греење за нозете од волнени чорапи и калчуни „