• Project Gallery

Со посебно задоволство ја  изработува  детската традиционална облека.  

 

Инспирирана од  љубовта и разиграноста на децата нејзиниот мотив за работа е уште поголем. 

 

Фериде изработува традиционална облека наменета за девојчиња, изработена од свила во комбинација со тул чипка и монистри. 

 

Неизбежна е традиционалната машка облека наменета за деца  составена од елек, појас и панталони. 

 

 Традиционани елеци наменети за деца изработени од плиш, укрсени со парички , како и рачно плетената  детска облека и  фустанчињаплетени ракавици за децатрадиционален накит изработен од монистри…. 

 

А ако сакате  да бидете спремни  за зима потребно е  да имате топли плетени парчиња во вашата гардероба. 

 

Бесценетата вредност на традицијата ја одржува создавајки ги овие традиционални парчиња инспирирана од народното творештво